Bowling vereniging Goes

Oprichting

De BV Goes is op 12 april 1976 opgericht en is sindsdien aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF), de landelijke sportorganisatie waar alle erkende bowling verenigingen zijn georganiseerd. Momenteel zijn er zo rond de 150 aangesloten verenigingen en in Zeeland is de BV Goes de op één na grootste vereniging (met ruim 170 leden) met betrekking tot het ledenaantal in Zeeland.

BV Goes speelt zijn wedstrijden vanaf de oprichting in Bowlingcentrum Goes dat eerst gelegen was op de Beestenmarkt en later aan het Geldeloozepad te Goes. Vanaf 1 juli 2010 is Bowlingcentrum Goes gefuseerd met Bowlland Goes en krijgt het pand van Bowlingcentrum Goes een andere bestemming. BV Goes speelt dan ook vanaf genoemde datum in Bowlland Goes, dat in 2013 omgedoopt is tot Bowling Goes

Onderin dit artikel kunt u de Statuten en het Algemeen Reglement van Bowling Vereniging Goes terugvinden in een pdf-bestand.

Bowlen als sport

Iedereen heeft wel eens op een familie- en/of personeelsfeestjes of zomaar als sportieve ontspanning een balletje gegooid. We noemen dit recreatief bowlen. Een hele leuke bezigheid maar met een wedstrijdelement wordt bowlen nog veel leuker en om beter te worden moet er geoefend worden om ook de techniek en tactiek van het bowlen onder de knie te krijgen. Naast het competitieve element betekent het bowlen in verenigingsverband dat men ook op een sportieve wijze snel tot sociale contacten komt.

In Nederland zijn momenteel ongeveer 15.000 sportbowlers die het bowlen in verenigingsverband beoefenen en u hoeft geen “crack” te zijn om ook hier aan mee te doen. BV Goes heeft ruim 180 enthousiaste leden die met z'n allen een fijne en gezellige vereniging vormen. Een vereniging waar alle leden zich thuis voelen en elkaar in een plezierige sfeer ontmoeten. Wie weet mogen wij u binnenkort ook als lid van onze vereniging begroeten, want ook u bent van harte welkom!

Bowlen een sport voor iedereen!

Bowlen is één van de sporten die je al op jonge leeftijd kan beoefenen. Ons jongste lid is nu 10 jaar. Maar ook onze oudere leden doen van zich spreken. Al jarenlang spelen zij wekelijks op dinsdag- en donderdagmiddag hun 50+ league en ons oudste lid is 84 jaar!